Teises episoodis tuli meil Kristinaga eemaldada MDF laeplaadid, üles võtta tubadest parkett ning välja lõhkuda sisseehitatud kapid.
Kas ja kuidas meil see õnnestus? Vaata SIIT!

Kui MDF plaatide eemaldamine ning sisseehitatud kappide välja lõhkumine läks väga kergelt ja mina läksin seejuures ehk liigagi uljaks, siis parketi üles võtmisega nii lihtsalt ei läinud. Õigluse mõttes tuleb tõdeda, et minul ei läinud. Mul oli tõesti tunne, et sikuta palju tahad, aga enne kukun mina sellele parketile pikali kui see parkett üles saab võetud.  Kristina oli seejuures nagu vana pro – ta võib tõesti varsti üle lahe tööle minna. 😀 ..Muideks! Meile tehti juba ka esimene tasuline tööpakkumine, et tuleksime Kristinaga objekti värvima. Mis te arvate, kas peaksime tööpakkumise vastu võtma? 😀 

Mida Kristina tehtud töödest arvas?

Kristina “Lammutamine ja parketi üles võtmine oli tore, mulle meeldis! Selles suhtes oli kõik chill – sain ilusasti hakkama. Bussiga sõit oli täielik horror – võõras buss, suured kabariidid, tipptund, manuaal käigukast – see tekitas ikka korralikku pinget!”

Kui parkett sai maha võetud, läksime uut asemele vaatama. Millise parketi valisime? 

Palju maksis? 

Peale parketi üles võtmist läksime Prome’sse uut parketti valima. Ma ei tea, mis teema mul selle kalasaba parketiga on, aga ma olin täiesti veendunud, et põrandaid hakkab katma kalasaba parkett ning meie saame Kristinaga õppida, kuidas selle paigaldamine käib. See pidavat olema üsna tüütu tegevus, aga kuna tulemus jääb nii kena, siis ma tahaks loota, et see on seda vaeva väärt. Kohapeal suutis Prome esindaja mind muidugi ümber rääkida, mitte küll kalasaba osas, vaid just materjali osas pakkudes välja oluliselt soodsama lahenduse. Lisaks soodsamale hinnale on LVT eeliseks, et see on nii täkke- kui veekindel, mis on esiku ja köögi puhul kindlasti väga tugev argument. LVT on küll pisut laiem, aga seda on samuti võimalik laduda kalasabana ja kuna neil on hetkel käimas ka ka kampaania, saime ruuduhinnaks 24,39€, tavahinna 28,70€+km asemel. (Allahindlus Promes -15% kehtib praegugi, kel siseuksi, seinapaneele või parketti tarvis). 

Muideks, pluss punktid Promele – see on pigem väga harv nähtus, kui firma töötaja soovitab ise soodsamat alternatiivi ning on nõu ja jõuga kaasas ka peale ostu sooritamist. Tavaliselt peale kaardi viibutamist on klient ikka omapead. 

Sisekujundajaga (Kristi Johanna Kopli) ühtisid meie maitsed täielikult – meile mõlemale jäi silma sama muster ning toon. Nii et valik langes Seashore111 kasuks. Lisaks leidsime ka samas toonis ukseliistud ja seinapaneelid (seinapaneele oli võimalik valida nii taustaga kui taustata. Kui seinapaneele Kristinale näitasin, siis ta oleks eelistanud tumehalle paneele, et tuua rohkem värvi korterisse sisse, kuid tumedad toonid oleksid tekitanud visuaalselt veel väiksema toa efekti ja õieti polegi ju teisi…
Siseuste osas me veel üksmeelele ei jõudnud. Mulle jäid silma peidetud raamidega uksed, aga me pole veel jõudnud uste osas disaineri ja projektijuhiga üksmeelele.


Mis siis selle elektriga juhtus? Miks mina ja Kristina elektrikutöid ei teosta? 

Elektrik ütles üsna konkreetselt ära, et ega meil tal sabas jõlkuda suurt mõtet ei ole – elektriku praktikant pidavat tegema praktikaraames 600 töötundi ja ka siis ei tea ta praktika lõppedes suurt midagi. Ehk teisisõnu – mul ja Kristinal poleks lootustki. Lisaks ei soovinud elektrik ka saates osaleda nii et ega meil ei jäänud muud üle, kui tema soove austada. Head elektrikku leida on muidugi omaette katsumus ja muideks – naljakal kombel väga paljud elektrikud ei tahagi üldse ette võtta paneelikate tööotsi – pidavat olema liiga suur töö – eks ta oligi, kuna lasime välja vahetada kogu elektrisüsteemi. 


Kust need rahalised käärid siis tulid? Käisime kohapeal objekti vaatamas, aga eks see üllatusena tuli kui arve tuli esialgsest kalkulatsioonist pea 2000€ kallim. Hiljem selgus, et elektrik pani pakkumisse veel lisaks deklaratsioonid, teostusjoonised ja plaanid. Valgustuse- ja elektriplaani koostas sisedisainer ning kuna tegemist on olemasoleva elektrisüsteemi vahetamisega lihtsalt uue vastu, siis ehitusseadustliku järgi on tegemist osa asendamisega, s.t eraldiseisvaid projekte kuhugi esitada pole vajalik. See andis meile juba 400€ võidu. Lisaks võttis ta materjalide hinnad tavalise elektripoe hindadega. Sisuliselt ei ole temal vahet, kust ta materjalid võtab – materjalid maksab kinni ju tellija. (Ma ise teenusepakkujana alati mõtleks, kust minu klient saaks parema hinna, st kokkuvõttes on mu teenus soodsam ning kui töö on kvaliteetne, on tõenäosus suurem, et mind ka teistele soovitataks, aga eks see ongi lähenemise küsimus ja nagu öeldud – tööst elektrikel puudu ei tule).  Ehk hakates hindadesse süüvima, oli mõistlik võtta materjalid meie ehituse projektijuhi firma kaudu, kes sai materjalid kätte Esvikast pea 600€ soodsamalt.

Ehk 2000€ soodsamaks me seda pakkumist ei saanud, aga 1000€ hoidsime ikka kokku.


““Esimene tööots soolas & 2000€ suurem arve?!”” on saanud 7 vastust

  1. Anonüümne

    Mis elektrifirmat kasutasite? Pikk ooteaeg oli siis?

    1. ma olen elektrifirmale väga tänulik, et nad said meid ajaliselt nii ruttu vastu võtta. Kuna nad ei soovinud end saates reklaamida, ei ole paslik neid ka siin välja hõigata. 🙂 Peame austama nende otsust.

  2. Karina

    Kes teid palgata oleks tahtnud? 😢

    1. Sina ilmselt mitte 😉 aga alles eilegi kirjutati, et võiksime Kristinaga vabalt tööle tulla – tehti tööpakkumine, tasuta elamise võimalusega. Ma päriselt ei arva, et minust ja Kristinast ehitaja saaks, aga ajagu see nii närvi kui tahes, kogumusena on see äge. 🙂

  3. Karina

    Lane , kuis avatult jagad k6ike. Väga huvitav ja õpetlik.

    1. Aitäh Sulle. Eks proovin jagada nii palju kui jõuan. tänud!

  4. […] Miks me otsustasime LVT kasuks, sellest olen juba rääkinud tegelikult eelnevalt ka SIIN.  […]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga