Seitsmes episood on üks minu lemmikuid – me jõudsime NII PALJU asju ära teha ning korter hakkab järjest enam õiget ilmet võtma ning Kristinat tuli asendama ei keegi muu kui kui riigikogu istungilt otse Jüri Ratas. 

Kuidas ma Jüri siis saatesse sain? 

Me tutvusime Jüriga möödunud aasta „Tantsud tähtedega“ saate võtete aeg. Oleme peale seda erinevatel sündmustel ikka kohtunud. Kroonika Meelelahutusauhindadel õnnitlesin Jüri Aasta Sisulooja kategooria võidu puhul. Jäime jutustama ning Jüri kiitis minu ja Kristina ettevõtmist. Põgusa vestluse aeg lubas Jüri poolnaljatledes mulle , et kui abikäsi peab vaja minema, andku ma teada – ta tuleb appi! Kuna liistude, paneelide ja mööbli tarne võttis oodatust kauem aega, ei saanud me Kristinaga episoodi ära salvestada enne tema reisi. Kuna salvestame reaalajas, ei saanud episoodi salvestamist vahele jätta, vaid pidime kindlasti tol samal nädalal salvestama, et saaksime episoodi eetrisse. Nii, et võtsin Jüril sõnasabast kinni ning kutsusingi ta appi – Jüri aumehena aga pidas ka sõna ning tuligi. 

Minust sai Avaekspertid nn õpipoiss

Enne veel kui Jüri jõudis, paigaldasime Avaeksperdid.ee Jasperiga kardinasiine ja kardinaid. Etteruttavalt võin öelda, et ma jäin lõpptulemusega VÄGA rahule.

Me käisime mõni nädal tagasi Kristi ja Kristinaga Avaekspertid salongis külas. Me leidsime sealt imeilusad kardinad elutuppa (Tekstiilkardin Dateks, hinnaga 216€ ning tekstiilkangas Dateks Mossi, hinnaga 144€ ). Magamistoaga olime veidi kimpus, kuna sama tooni kardinad ei olnud pimendavad. Piisas meil ainult see aspekt välja tulla, kui salongijuhataja Eda leidis meile toimiva lahenduse – tegelikult on võimalik kardinatele õmmelda juurde lisakangas, mis annab pimendava efekti. Otsustasime Dekoma Twilight hinnaga 286€ ja Dateks Mossi hinnaga 124,79€ kasuks. Köögi puhul valisime välja poolpimendava ruloo. Kui korra kaalusime ka kardinat, siis Eda veenis meid ümber – kuna meil on aknalaud,  mis on ühtlasi ka töötasapind, siis see oleks kardinate visuaalselt ilusale elueale kehvasti mõjunud. Seega läksime rulood teedpidi. Kui tavapäraselt mõjub ruloo külmana, siis otsustasime teha ruloo kangast (Adwin Roden, hinnaga 310,43€), mis annab hubasust ja soojust juurde.

Nüüd aga kui Kristinat ei olnud, jõudsime sinnani, et  Avaeksperdid paigaldaja tuli korterisse kardinasiine ja kardinaid paigaldama. Kui ta alguses arvas, et ma istun käed rüpes ja vaatan pealt, kuidas ta siinid naks-naks lakke paigaldab, siis pidi ta kahjuks pettuma – kuna ma võtsin igast etapist osa, läks see meil küll mõnevõrra lõbusamalt, aga kindlasti ka aeglasemalt. Jasperi jaoks oli trell naisterahva käes alguses pigem kahtlane nähtus ja ta ikka mõnevõrra pelgas ka mind usaldada, aga mul on heameel, et lõpuks ta ikka usaldas. Kardinasiinide paigaldustes ei ole tegelikult midagi keerulist, kui Sa tead, mis teha tuleb. Nii, et lisaks ilusatele kardinatele sain ka uue oskuse eluks.  

Olles aus – see oli ka esimene päev, kui tundus, et siit tuleb midagi väga ilusat. Kui tavapäraselt oleme tellingute ja värvipurkide vahel võtnud päeva kokku, siis see oli esimene kord, kui vaatasin ümberringi ja tõesti tekkis tunne, et kuulge, siin on nii ilus! 

Peale kardinate paigaldust sain kokku Kristiga. Ja me läksime JÄLLE  Alandekosse ja ISKU-sse. Põhimõtteliselt kõik, mis me olime vahepeal välja valinud, oleme me jõudnud tänaseks uuesti välja vahetada. Samas – eks see ongi normaalne osa nii ehituse kui sisutuse puhul – kõik ongi pidevas muutumises. Mis me sealt aga tegelikult siis skoorisime, selle kohta teen täitsa eraldi postituse koos pildimaterjaliga sisutusesemetega juba korterist. 

Mis töödes siis Jüri mulle appi tuli? 

Esiteks, mulle väga meeldis, et Jüri pidas oma lubadusest kinni – julged öelda, julge teha. 

Jüri tuligi kohale otse riigikogu istungilt ning ta tõepoolest aitaski mul saagida kui ka paigaldada nii terassi dekoorpaneele kui põrandaliiste. Ma olin paar paneeli juba ka üksi paigaldanud, aga ausalt öeldes tundus see ikka üsna nüri töö üksinda tegemiseks. Jüriga läks asi palju lõbusamalt – jutt jooksis ja aeg lendas. Jüri muidugi härrasmehelikult tahtis mind raskematest füüsilistest töödest säästa. (Jüri, kahju, et Sind eile polnud – tassisime voodit ja diivanit 9ndale korrusele treppidest). 

Olles aus – puuri käsitses Jüri kindlasti paremini kui mina. Seevastu saagimises oli täpselt vastupidine – mul need sae lõiked läksid paremini. Liistude paigaldamine oli jällegi suuresti tiimitöö ja põhi aur läks lõpuks kuivamisele. Seejuures naersin tõesti, et Jüril on kõige kiirem valimiste aeg, aga ootab vapralt selle asemel põrandaliistude kuivamist.

Meie ühine episood päädis nagu ikka Coolbet Challangega, milleks seekord oli kiiruse peale Alandeko söögitoolide kokku panek. Kusjuures ma tunnistan, ma olen kehv kaotaja ja ärevus pani mul isegi käe õrnalt värisema ja lõpuks oli võistlus väga tasavägine, et ma tegelikult olin leppinud, et ma kaotan. Näha oli, et ka mehed võtteplatsilt olid sama meelt. Kui muidu oli seis väga tasavägine, siis see tõik, et Jüril läks seal detail valet pidi, tõi mulle võidu kätte. 

Mis me siis sellest episoodist õppisime?

Esiteks, Kristina on nii võimekas,  et teda saabki asendada vaid riigikogu aseesimees.  

Teiseks, Eestis on kõik võimalik – tee lihtsalt suu lahti ja küsi. 

Kolmandaks, iga raske töö teeb meeldivaks äge seltskond. 

Neljandaks.. ma saan mootoriga voodi. 😀 

Vaata täispikka episoodi SIIT


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga