“Lõpp ajas nutma.”

Ütlen ausalt, et projekti viimane lõpp läks nii kiirelt, et ma päriselt närveerisin, kas me jõuame tähtaega – st et salvestada reaalajas ära viimane episood selliselt, et see jõuab samal nädalal juba eetrisse ning meil on päriselt korter valmis.

Ilma igasuguse saladuseta. Käed on kriipse, kraapse täis, jalad on sinikas ning nutumaik ei piirdunud lõpuks enam ainult maiguga. Ma ikka päriselt lõpuks vesistasin ehituspoes, kuna emotsioonid keesid üle ja väsimus sai võitu. (Okei, jäädes ausaks – samal ajal näris Sky mu lemmik nahktagi varruka ära, kuna tal oli ehituspoes passimisest pehmelt öeldes villand saanud).  

Esimesena jõudsid meie juurde Soodnegarderoob.ee paigaldajad. Nad arvasid vist alguses, et me vaatame Kristinaga käed rüpes pealt kui nad tööd teevad ega julgenud esimese hooga mulle trelli usaldada. Kristina täitis riiuli hoidja funktsiooni – ta ikka trelliga sõbraks ei saanud. Samas ma olen alati arvanud, et garderoobi ehitamine on NII RASKE TÖÖ. Mõõtmine ning õigetes mõõtudes detailide välja saagimine ongi tegelikkuses muidugi kõige raskem osa, aga seda üles panna oli tegelikult täitsa äge. Üksinda seda muidugi teha poleks saanud, aga protsessina väga lahe. Meil läks siis tarvis väikest sisseehitatud seinakappi esikusse ning garderoobi kappi magamistuppa. 

Hingedel ustega kapp läks maksma 348€ ning garderoobi kapp 295€ ning liuguksed 388€. Kuna neil on ka allahindlus, siis kogu hinnast saime veel omakorda -20% ehk tõepoolest Soodnegarderoob väärib oma nime igati. Saime oma garderoobi ja sisseehitatud kapi kõigest 824,80€ eest. Eriti üllatas mind aga nende kiirus ja suhtumine. Kõik on võimalik ja tõepoolest – oligi kõik võimalik! Me saime garderoobi kätte 2 nädalat peale tellimuse sisseandmist. Seejuures kõige kauem võttis aega peegliga detail – muidu oleksid nad vist veel kiiremini jõudnud. 

Meil on vaja ära osta kogu tehnika
Järgmisena oli järg tehnika valimisel. Me külastasime Kristinaga On/Off kauplust, mis muidugi ei jäänud ei meie esimeseks ega ka viimaseks külastuseks sinna. 

Esiteks, me olime Kristinaga väga üllatunud, KUI edasi arenenud on tänapäeva tehnika. Ma olen just see inimene, kes paneb pesumasina tööle ja arvestab, et jõuan õigeks ajaks pestud (ja/või õigeks ajaks koju tagasi). On aga pigem rohkem kui üks kord juhtunud neid olukordi, kus võin sama targalt uuesti pesu pesema panna, sest jõuan tunde hiljem kui masin on juba töö lõpetanud. Jah, taimerit on võimalik kasutada, aga kes see kasutab päriselt? Nüüd on variant, et paned pesu äppist pesema. Külmkapp annab teate, kui mingi toode hakkab tähtaega ületama või annab märku, kui Sul on viimane Coca-Cola Zero külmkapis (me suutsime Kristinaga muidugi juba ka naerda, et kuna külmikus on kaamera, saab suurepäraselt jälgida, kui kellegi võõras käsi külmkapi ust avab, kui Sind kodus ei ole..). 

Sama ka ahjuga! MEGA mugav lahendus, et paned äppist ahju tööle, hakkad oma jõulupraadi valmistama samal ajal kui ise alles tööl oled. Ma ausalt öeldes ei ole nüüd mõned aastat uut kodutehnikat soetanud ning mul polnud õrna aimugi KUI mugavaks elu on tehtud. Nüüd on mul muidugi jälle tunne, et mul on kõiki neid asju endale vaja.

Mis me siis kokku krabasime? 

Induksioon pliidiplaadi CDTP644SC/E1, mis on kahe laiendatava keedualaga ning mida saab slideriga mugavalt juhtida kõikidel keedualadel. Olemas nii lapselukk, taimer. Minu jaoks jälle uus info, et on olemas ülekuumenemise kaitse ning „Keep Warm funktsioon“ tagab ühtlase kuumuse nii et pole vaja muretseda, et supp põhja keeks. Hind 319€

Kubuna valisime välja Candy CBT625/2B/1 ,millel on kaks töörežiimi. Jällegi, kui poleks olnud korralikku ventilatsiooni , on võimalik kasutada nii söefiltri kui ka suletud ahela režiimiga. 

Mina olen alati mõelnud, et kubu on kubu – tõmmaku aga toidulõhnad ära ning õhupuhasti eesmärk on sellega täidetud. Muidugi on oluline ka LED valgustus (tarbib vähem energiat, aga valgus on ülioluline köögis asjatades), aga see, kuhu see maailm taaskord edasi on arenenud, oli minu jaoks täiesti uus info. 

Ott On/Offist teadis rääkida, et uuematel seadmetel on rasvafilter kenasti juba sisse paigaldatud. Rasvafilter eraldab tõhusalt rasva imendunud aurudest. Tänu sellele ei teki seintele ja mööblile rasvast katet ning alumiiniumfiltrid on korrosioonikindlad ja pestavad isegi nõudepesumasinas. Lisaks on õhupuhastil süsinikfilter, mida saad kohe peale ostmist kasutada. Filter eemaldab tõhusalt ebameeldivad lõhnad, jättes kööki vaid valmistoidu aroomid. Filtris sisalduv aktiivsüsi imab endasse toiduvalmistamisel tekkivad aurud, lastes samal ajal õhul vabalt ringelda ning muudab koduruumi värskeks ja lõhnavaks. Hind seejuures oli väga taskukohane – 99,90€. 

Köögimööbli juures on üks must be asi kindlasti integreeritav nõudepesumasin. Kuna tahame hoida seda joont, et kogu köögitehnika on sama brändi oma, siis nii funktsionaalsuse kui hinna tõttu langes meie valik sellele mudelile:  CANDY CDIH 2T1047. Määravaks sai samuti laius – Brava nõudepesumasina laius on vaid 44,8 cm. Vaatamata suurusele väga võimas masin, lihtsalt kasutatav ning lühima pesu- ja kuivatustsükliga, vaid 39 minutit. Samuti väga soodsa hinnaga 349€. 

Tehnilise poole pealt võiks välja tuua, et taaskord on mõeldud kõigele – võimalus pesta 10 komplekti eriti määrdunud nõusi (nt olemas desifintseerimise funktsioon temperatuuril 75 °C , mis tapab 99%  bakteritest – nii et väikelaste perele väga hea lahendus lutipudelite desifintseerimiseks) või vastupidi – teha väga õrna pesu kaunistustega või kristall nõudele.

Viitstart teeb jällegi elu mugavamaks – määra endale sobiv aeg nõude pesemiseks nt paned öösel soodsama elektritariifi aeg nõud pesema ja hommikul võtad välja kuivad ja puhtad nõud. 



Ahjust valisime välja integreeritav ahju FMBC A825S E0 Black Collection hinnaga 359,90€ 

Tundub, et ahjust võibki rääkima jääda. Me valisime välja kõige uuema mudeli, mis saabus alles Eestisse müüki – A+ energiaklass ja nagu mainisin üleval, siis Wi-fi funktsiooniga. Teine asi, mis meid mega üllatas oli just Air-Fry rest – ehk ei ole vaja eraldi kobakat kuhugi töötasapinnale, vaid Air-Fry on ahju sisse ehitatud. Muidugi oli sel ahjul veel mustmiljon lisafunktsiooni – aurufunktsiooniga küpesetamine, cook light, grill jm, mida ei jõuagi ära loetleda. Minule endale muidugi jäi kõlama just lihtne puhastus funktsioon AquActiva, sest ma olen see käin-lapiga-järgi-tüüp.  Ehk peale toidu valmistamist saab ahju puhastada auruga, mis “leotab” mustuse lahti. Nii et pärast tsükli lõppu saab hõlpsasti kogu mustuse eemaldada ning svammiga nühkida higimull otsa ees, pole tarvis.

Külmik oli köögi puhul samuti üks võtmesõna. Välja valisime integreeritava külmiku – CBL3518EVW
hinnaga 469,90. Külmiku puhul oli koguaeg probleem, kuhu paigutada täispikkuses külmkapp – korra juba sai tehtud ka joonis väikese madala külmiku ning madala sügavkülmikuga. Lõpuks aga paigutasime köögis kõik ümber selliselt, et saaksime võtta ikka kõrge külmkapi. 


Ka külmiku puhul oli tõesti WiFi see, mis pani meid Kristinaga üllatas – võimalus teha oma virtuaalne toidunimekiri, mis varud peaksid alati olemas olema ning jälgida seejuures säilivuse kuupäevi. (Ma kahjuks olen see inimene, kes läheb poodi mune ostma, aga tuleb tagasi 110 muu asjaga, mis aga kahjuks pole munad). Samuti oli äge, et külmkapi riiuleid saad kokku panna selliselt, nagu ise tahad – võimalikke kasutusviise oli kuni 100. (Tavapäraselt on ala külje riiulid, all puuvilja riiul ja 2-3 tavalist riiulit. Siin on kabetamisruumi palju rohkem). Ma ise kahjuks seda hinnata ei oska, kuna kasutasime külmikut vaid viimasel võttepäeval , aga Ott tõi välja selle külmiku puhul just uue Air Plus+ süsteemi, mis tagab siis pikema toidu säilivuse.  

Pesumasinaga läks meil aga natuke tuksi. Kristi rääkis koguaeg kuni 60 cm.. ja me leidsimegi sellise masina. Küll aga kui üks rääkis laiusest, siis teine pikkusest. Meie algne valik Pesumasin CO4 1265TWBE/1-S Smart Pro tuleb välja vahetada pealtlaetava pesumasina vastu. Wifi süsteem jääb, aga visuaalselt oleks mulle meeldinud eestlaetav pesumasin rohkem. Paraku poleks see aga kuidagi võimalik meie vannitoa puhul. 

Teler oli ainuke, mille valisime Samsungi mudeli. Ütlen ausalt, seal oli üks mega ilus Samsung Frame,  mida oleksin tahtnud, aga ma poleks raatsinud seda korterisse osta. Frame puhul oleks saanud telerist teha nö pildiraami. Vali raam täpselt selline nagu Sulle meeldib. Hinna ja kvaliteedi suhet arvestades jäi aga meie lõplikuks valikuks  Samsung QE55Q70CATXXH 4K QLED  mudel. 

Tehnikat valides võtsime eesmärgiks leida sama pakkuja tehnika – eks erinevatel toodetel on ikka erinevad allahindlused ja nö “hinna järgi” kombineerides tekiks lõpuks selline segasumasuvila efekt. Kui arvestasime keskmist hinda kõikide vajalike seadmete pealt, jäigi valikusse Candy bränd. Lisaks oli neil maaletooja kampaania, et kui võtta mitu toodet korraga, saime automaatselt juba -10% allahindlust. Samuti algas neil On/Offil just ka 0% intressi kampaania, nii et kel uut tehnikat tarvis koju soetada – praegu on hea võimalus. Maksad kolmes osas, 0€ intressi, 0€ lepingutasu. (NB! Ei soovita nüüd hulluks minna ega üle laenama hakata. Ega need asjad pole tasuta – lihtsalt makseid saab paindlikult ajatada). 

Milline aga meie kogu korter välja hakkas nägema? 

Seda jagan juba järgmises postitustes imeilusate piltidega, mille kinnisvara fotograaf Helis Mahmastol meie viimaselt võttepäevalt jäädvustas.  


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga